Vad är en explainervideo?

En explainervideo är ett effektivt och enkelt sätt att förklara Er verksamhet. Vad ni gör, hur era tjänster eller produkter fungerar och hur dina kunder kan använda dem – information, support och marknadsföring i ett! För att du ska förstå precis vad vi menar har vi gjort en explainervideo som förklarar vad en explainervideo är. Kika på videon nedan, så kommer du fatta allt!

Vill du boka ett möte så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att förklara just din produkt eller tjänst?

Fem fördelar med en explainervideo

Vad är egentligen fördelarna med en explainer, jämfört med annan marknadsföringsmedia och varför är det rätt för ditt företag att investera? Här går vi igenom fem saker med explainer videos som gör de unika och till ett bra medel i din marknadsföringsstrategi.

1. Uppmärksamhet är webbens valuta

Att fånga uppmärksamheten i dagens mediabrus kan vara en utmaning, därför måste man fånga publiken på ett effektivt sätt. En explainervideo – alltså en kort video som är rakt på sak, ökar chansen att ditt budskap förmedlas och sprids.

2. Hamna högre upp på Google

Det är viktigt att content på din webbplats eller i dina sociala medier engagerar dina besökare, men det måste också trigga och locka Googles algoritmer. Video rankas högre än t.ex. text av Googles system vilket gör explainers till effektiv sökmotoroptimering!

3. En ulv i fårakläder

Med en explainer ges du möjligheten att sprida ditt budskap paketerat som information snarare än som traditionell reklam. Detta kan skapa intresse hos de tittare som traditionellt sett är negativt inställda till reklam.

4. Ett problem och en lösning

Själva narrativet i en explainer video är perfekt för att skapa en känsla av behov hos publiken. En explainer kan presentera ett händelseförlopp från problem till lösning. Detta ger stora möjligheter att visa hur just din produkt, tjänst eller företag kan lösa en kunds problem.

5. Stick ut från mängden

I dag är det svårt för ett företag att sticka ut från mängden med sin marknadsföring. Vad du än säljer är det stor risk att du har konkurrenter som säljer ungefär samma produkt till ungefär samma målgrupp. Då är det perfekt med en explainervideo, då den ger dig möjligheten att förklara det som är unikt med just ditt varumärke, i ett kort och lättsamt format.

Varför Digital Poster?

Vi på Digital Poster har lång erfarenhet av animering och videoproduktion. Med vår expertis kan vi hjälpa dig ta din idé från vision till genomförande. Vi erbjuder helhetslösningar så att du kan känna dig säker på att du får en genomgående hög kvalitet.

Vi har även lång erfarenhet inom en mängd andra relaterade områden så som, Digital Signage (digitala LED-skyltar) där vi har färdiga lösningar för publicering och produktion som går att skräddarsy efter dina behov.

Vi har vår bas i Västerbotten med kunder, stora som små, från hela Sverige. Inget projekt är för litet eller för stort.