Trendspaning från ISE 2018

Förra veckan reste Marcus och Henrik till Amsterdam för att delta i en av världens största A/V-mässor – Integrated Systems Europe (ISE). De kom tillbaka till kontoret med massor av nya trendspaningar och inspiration som vi vill dela med oss av.

1. Kurvad LED

Samma teknologi – nya former och sammansättningar. Vi upptäckte många lösningar för kurvade LED-skärmar som inte alls behöver vara så komplicerade. Självklart finns det lösningar i alla skalor, men den stora trenden var absolut vinklade fästen! Ett nytt sätt att bygga de traditionella LED-skärmarna på är att använda fästen som går att vinkla. I större skala ger detta effekten av en böjd skärm. Jättespännande!

2. Augmented Reality (AR)

Det kommer knappast som en överraskning att den heta trenden AR letar sig in även på Digital Signage-området. Under ISE kunde vi se massvis av innovativa appliceringar, från kameralösningar som genererar AR i realtid på olika typer av skärmar, till alternativ som påminner om hologram!

3. Rental-lösningar

Den absolut hetaste trenden från årets upplaga av ISE är inte en specifik produkt, men ett sätt att leverera produkterna på! Överallt kunde vi se hur mer leverantörer fokuserar på att hitta flexibla lösningar för uthyrning och leasing av skärmar och annan teknologi. Detta hör såklart ihop med större trender och skiftningar i samhället, från ägande till delande, men också den stora efterfrågan på snabbhet, effektivitet, och flexibilitet från kunder. Det gillar vi!

Vad händer nu?

Så! Det är nu dags för oss att gå till ritbordet och se hur Digital Poster kan applicera alla spännande trender vi sett på mässan för våra kunder. Vi är superpeppade på att undersöka fler lösningar kring kombinationen av AR/VR tillsammans med digital signage. Tills vidare har vi massor med flexibla uthyrningslösningar ni kan kolla in!