Tips från våra grafiker

Digital signage är ett ganska unikt medie om man ser till hur budskapen konsumeras. Du har 3 sekunder på dig att få fram ditt budskap innan din potentiella kund går vidare. Vad ska ni då visa på era digital skyltar? Här kommer två snabba tips om utformning från våra grafiker.

1. Kort rubrik

Din kund har oftast gått vidare inom 3 sekunder, därför passar långa texter bättre på hemsidan eller i tryck. Jämför med exemplen nedan, hur långt hinner du läsa av respektive text?

 2. Tydlig bild som anknyter till budskapet.

Ansikte. Vår blick dras till ansikten, gärna med ögonkontakt.

Produkt mot ren bakgrund. Vill du visa en särskild produkt, se till att den kontrasterar mot bakgrunden, som gärna får vara en ljus eller klar färg. Om din produkt har ljusa färger – välj en mörk bakgrund!