Tankar kring GDPR

Det är ingen nyhet att världen digitaliseras i rasande fart och att den digitala närvaron för både företag och individer i och med detta ständigt ökar. Därför blir det givetvis både naturligt och extra viktigt att värna om människors personliga integritet i den digitala arenan. Som ett led i detta har det inom EU beslutats att den 25:e maj 2018 införa en ny dataskyddsförordning (GDPR) som skall hjälpa till att skydda våra personuppgifter på ett strukturerat sätt och även stärka våra rättigheter som individer avseende personlig integritet.

Självklart värnar vi på Digital Poster om personlig integritet och att alla skall känna sig trygga med oss både ur ett affärsmässigt- men även från ett medarbetarperspektiv. Just därför välkomnar vi GDPR med öppna armar då GDPR ger oss än mer struktur och även bra verktyg för att orientera oss genom de ibland snåriga passagerna om hur personuppgifter får behandlas.

Jag ser GDPR som en bra möjlighet att bygga än mer förtroende hos våra kunder, partners och medarbetare. Och förtroendekapital, det är en valuta jag verkligen ställer mig ödmjuk inför.

Har du frågor eller funderingar kring detta så är det bara att höra av dig till mig.

/Marcus Eriksson, Managing Director